Gezichten herkennen

Handkijkers

Een handkijker, oftewel handverrekijker, is een hulpmiddel om op afstand goed te kunnen zien. Deze handkijkers bestaan in vergrotingen van 2,75 tot 10 keer. Des te hoger de vergroting, des te groter de handkijker. Handkijkers kunnen worden gebruikt voor het lezen van bijvoorbeeld informatieborden, busnummers en straatnamen en zijn zeer gemakkelijk mee te nemen.

Handkijkers Meer lezen »

Verrekijkerbril

Verrekijkerbrillen en telescoopbrillen zijn brillen waarbij veelal een optisch systeem (kijker) op het basisglas wordt gemonteerd. Dit systeem kan voor 1 oog (monoculair) of beide ogen (binoculair) worden geplaatst. Het basisglas kan een visuscorrigerende werking hebben. Met een verrekijkerbril kunnen objecten in de verte vergroot worden. Een verrekijkerbril kan bijvoorbeeld worden toegepast bij tv kijken.

Verrekijkerbril Meer lezen »

Loepenbril

Met een loepenbril worden letters vergroot. Ze kunnen er uitzien als een zeer sterke leesbril, waarbij 1 of 2 loepenglazen (glazen met een hoge sterkte) in een montuur worden geplaatst, met een prisma in het glas dat de oogsamenwerking ondersteunt. Ook kunnen er loepensystemen in de bril worden gemonteerd. Zo kan het beeld vergroot worden op

Loepenbril Meer lezen »

Winkelwagen